Dankzij de glazen achterkant kun je iPhone XR makkelijk draadloos opladen, wat betekent dat je geen iPhone-kabel meer in de iPhone hoeft te steken.

Draadloos opladen is de nieuwe trend

Hoewel het als een nieuwe feature van de iPhone XR wordt gepresenteerd, bestaat draadloos opladen al enige tijd. We kennen het draadloos opladen vooral van elektrische tandenborstels, maar ook de iPhone X en de iPhone 8 waren net als de Apple Watch al draadloos op te laden. Ook andere fabrikanten zijn vanaf 2000 al bezig met de introductie van draadloos oplaadbare telefoons. Inmiddels zijn er meer dan 90 toestellen die geschikt zijn voor draadloos opladen en de komst van Apple zal daarbij alleen maar een verdere boost geven. Zo zul je draadloze opladers binnen de kortste keren in hippe koffietentjes en bars zien verschijnen.

Hoe werkt draadloos opladen?

Het draadloos opladen van je smartphone werkt op dezelfde manier als bij een elektrische tandenborstel. De energie wordt simpelweg doorgestuurd van de lader naar de batterij je telefoon. Dit gebeurt aan de hand van elektromagnetische inductie. Elektromagnetisch wil overigens niet zeggen dat je telefoon ook daadwerkelijk magnetisch ‘vastplakt’ aan de lader.

Het draadloos opladen van de iPhone XR werkt ook als de telefoon een hoesje heeft. De siliconen en lederen iPhone-hoezen van Apple kunnen je iPhone laden door het materiaal heen. Bovenal geldt dat het hoesje niet te dik moet zijn.

Kun je de iPhone XR draadloos snelladen?

Over het algemeen gaat draadloos laden minder snel dan wanneer je rechtstreeks een laadkabel aansluit. Er bestaat echter de mogelijkheid tot draadloos snelladen. De ondersteuning hiervoor is echter niet aanwezig op de iPhone XR.

Draadloos opladen iPhone XR
Draadloos opladen iPhone XR