De iPhone XR kent hoogwaarde specificaties waardoor verwacht wordt dat dit het meeste verkochte model iPhone ooit zal worden. De telefoon is verkrijgbaar in een capaciteit van 64 GB, 128 GB en 256 GB. Het toestel heeft een hoogte van 150,9 mm, een breedte van 75,7 mm en een diepte van 8,3 mm. Het gewicht van de iPhone XR is 194 gram.

Liquid Retina HD‑display

De iPhone XR heeft ronde hoeken die het stijlvolle design van Apple volgen. Het display heeft een grootte van 6,1 inch of 14,50 cm (diagonaal). Het daadwerkelijke display is iets kleiner.

De iPhone XR heeft een Liquid Retina HD‑display met een resolutie van 1792 x 828 pixels bij 326 ppi. Het scherm is een all-screen LCD-breedbeeld­display met Multi‑Touch en IPS‑technologie. De contrast­verhouding is 1400:1 (standaard) en het scherm kent een brede True Tone kleurweergave (P3) met een maximale helderheid van 625 cd/m2 (standaard) met vingerafdruk­­bestendige, vetafstotende coating en ondersteuning voor gelijktijdige weergave van meerdere talen en tekensets.

Slimme A12 Bionic-chip

De XR heeft een slimme A12 Bionic-chip met een 8-core Neural Engine van de volgende generatie. Dit is de meest slimme en krachtige chip in een smartphone tot nu toe. Dankzij deze chip heeft de iPhone XR geweldige AR-ervaringen, beeldschone portretten met diepteregeling en meer snelheid in alles wat doet.

Camera met 12 megapixel

De camera van de iPhone XR heeft een 12 megapixel groothoeklens met een diafragma van ƒ/1.8. Nieuwe, verbeterde functies van de camera zijn de portretmodus met geavanceerd bokeh-effect en diepteregeling. Door de TrueDepth-camera is het mogelijk om je telefoon te ontgrendelen met Face ID, de gezichtsherkenningssoftware van Apple. Bovendien kun je met de camera video’s opnemen in 4K tot 60bps.

Mobiel en Draadloos

De iPhone XR kan draadloos worden opgeladen. Ook maakt het toestel gebruik van draadloze technieken, zoals Bluetooth en NFC.

Locatiebepaling

Onder andere door middel van wifi en een digitaal kompas is de iPhone XR voorzien van locatiebepaling.

Voeding en Batterij

De iPhone XR gaat tot 1,5 uur langer mee dan iPhone 8 Plus. Bovendien is de iPhone binnen een half uur alweer voor 50% opgeladen door een krachtige batterij.